GIGDAGBOKEN - GUERILLA STANDUP

(artikel från Corren längst ned)

I söndags
 genomförde jag tillsammans med mina kollegor Ben Kersley och Al Pitcher en fredlig protest mot Linköpings kommun och bristen på möjlighet för mindre privata aktörer att hyra lokaler för vettiga priser. Aktionen var framför allt Bens idé och hjärtefråga som lokalinvånare, men på senare tid har det även blivit min fråga också då jag förlagt mer och mer arbete i staden.

1.jpg

Linköping har gått från att vara en levande stad kulturellt sett till att på några år tappat både spelställen och arrangörer. 2018 firade till exempel Linköpings folmusikfestival sitt femtonårsjubileum - i Norrköping. Detta är något vi standupkomiker också känt av och spiken i kistan var när L'Orient i somras stängde igen sina portar för sista gången.

2.jpg

Därför gjorde vi detta. Vi kallade det för Guerilla standup och på Stora torget möttes en bra bit över hundra personer upp för att gemensamt gå till en hemlig plats. På grund av vädret blev det ett parkeringsgarage som vi fredligt ockuperade. Med folks välvilja så styrde vi ihop en dryg timmes standupshow. Ett minne för livet.

3.jpg

Detta gäller inte bara Linköping utan kan ses som en symbolhandling för det rådande klimatet i de flesta av Sveriges städer. Satsa (även) på (ful)kulturen, stötta de små aktörerna, så får vi ett levande samhälle med bättre folkhälsa.

4.jpg